Beneficii

Plus energie, plus vitalitate

Astenia de primăvară sau de toamnă nu vor mai fi nicicând ameninţări. Colegii din birou strănută? Nu te panica deoarece consumul de ovăz verde te va ajuta sa treci peste aceste episoade cu bine. Imunitatea ta nu are decât de beneficiat, deoarece conţinutul bogat în clorofilă, minerale şi vitamine al pulberii sau capsulei din ovăz verde nu face altceva decât sa îţi ajute sistemul imunitar în lupta cu factorii de mediu nefavorabili (viruşi sau microbi). Puternic antioxidant, ovăzul acţionează favorabil asupra imunităţii dumneavostră, favorizând regenerare celulară. Studiile de laborator au punctat asemănarea izbitoare dintre clorofilă şi hemoglobina umana. Hemoglobina reprezintă molecula din sânge cu rol în transportul oxigenului. Scăderea cantităţii acesteia duce la apariţia anemiei. Singura deosebire între hemoglobină şi clorofilă constă în aceea că prima conţine fier, iar clorofila magneziu.

Spune da detoxifierii

Mediul din ce în ce mai poluat în care trăim, stresul, alimentaţia adesea defectuoasă, fumatul sunt principalii factori de risc ce vă pun în pericol sănătatea. Din fericire pe unii din aceşti factori îi poţi controla, cum ar fi fumatul sau asigurarea celor trei mese sănătoase zilnice, însă în cazul poluării sau a stresului nu reuşim să ne impunem punctul de vedere aşa cum ne-am dori. Din acest motiv, detoxifierea organismului se impune ca necesară. Antioxidanţii, minerale şi vitamine de altfel, sunt molecule care împiedică oxidarea alor molecule. Oxidarea presupune generarea de radicali liberi, iar procesul este denumit ştiinţific "stres oxidativ". Stresul oxidativ este reponsabil de distrugerea (moartea) celulară aberantă, de încetinirea proceselor de refacere celulară (prezente în perioada de convaleşcenţă), de producerea diverselor tipuri de ţesuturi metaplaziate (neoplasm) de depuneri aberante de ţesut gras (apariţia plăcii de aterom). Pentru a echilibra procesul de oxidare organsimul uman necesită un aport ridicat de vitamine şi minerale de sursă vegetală.

Beneficiile unui ph alcalin

Ph-ul sau "hidrogenul potenţial" exprimă modalitatea prin care se poate măsura concentraţia de ioni de hidrogen dintr-o soluţie. Când valoarea acestuia este mare fluidul analizat este bogat în oxigen. Când valoarea sa este mică, fluidul analizat este în pană de oxigen iar mediul creat în interiorul său devine acid. Valorile ph-ului se înscriu între 0 şi 14. Binecunoscuta valoare de 7.0 indică un ph neutru, iar tot ce trece peste această valoare se traduce printr-un grad ridicat de alcalinizare. Sub acest nivel de 7.0 se constată prezenţa unui mediu acid. Studiile recente au corelat apariţia cât şi întreţinerea unei stări de boală la valori scazute ale ph organismului uman. Cu cât ph este mai alcalin cu atât mai mult cresc şansele de vindecare. Alimentaţia este unul dintre cei mai importanţi factori ce impactează alcalinitatea unui organism. Sunt alimente care cresc ph-ul sau, din contră, care îl scad. Clorofila, mineralele, vitaminele, bioflavonoidele de provenienţă vegetală sunt componente alimentare care cresc ph-ul organismului, fiind clar indicate persoanelor care îşi doresc menţinerea unei stări bune de sănătate. Clase de alimente si modalitatea în care influenţează PH-ul organismului uman după ce sunt consumate:

Boala secolului – stresul

Stresul sau oboseala cronică sunt afecţiuni de care ne-am lovit cu toţi măcar o dată în viaţă. Fuga este ruşinoasă, dar e sănătoasă – aşa sună o vorbă din bătrâni, însă ce te faci dacă nu ai nici cum şi nici unde fugi?! Cel mai simplu mod de a trece peste aceste afecţiuni este să tragi mult aer în piept şi să te asiguri că organismul tău este sufiecient de puternic să facă faţă provocării. Suplimentarea dietei cu vitamine, minerale, oligoelemente şi clorofilă te va ajuta să abordezi mai calm încercările zilnice. Ovăzul este recunoscut pentru beneficiile sale antistres. Remediile fabricate din ovăz au fost utilizate în mod tradiţional ca tonic nervos. Ovăzul pe post de tonic nervos a fost oferit pacienţilor pentru tratarea problemelor care implică depresia sau epuizarea nervoasă. Acesta este un remediu potrivit atunci când ne revenim din efectul tranchilizantelor şi al medicamentelor antidepresive. Oferit celor care suferă de insomnie ovăzul îmbunătăţeste calitatea somnului deoarece induce un somn odihnitor.